DİFÜZÖR MONTAJI
Aquaflex olarak sadece difüzör üretmekle kalmayıp, proje ve montaj ekibimiz ile birlikte müşterilerimize çözüm odaklı öneriler sunuyoruz. Yurt içi ve yurt dışı projelerde; gerek montaj ekibimizle gerekse süpervizörlük hizmetlerimiz ile müşterilerimize çözümler sunuyoruz.
Proje ekibimiz ile birlikte ise ;
- Havalandırma havuzlarındaki difüzör yerleşim planlarının projelendirilmesi, - Havalandırma havuzlarının boşaltılması kritik olan noktalarda indirilebilir-kaldırılabilir sistemlerin tasarımı ve projelendirilmesi, - Atıksu prosesine uygun boru tipi ve ek parçalarının seçilmesi, - Difüzör verimliliğini maximum seviyeye çıkaracak hava debisi tercihi ve uygulanabilirliğinin tayin edilmesi, - Blower kapasitesine göre havalandırma havuz üzerindeki çelik borularının ve havuz içerisindeki boru çaplarının literatürlere göre tayin edilmesi, - Havuz şekillerine göre difüzör tiplerinin belirlenmesi, - Havuzlardaki difüzörlerin bağlandığı boruların zemine sabitlenmesi için kullanılan paslanmaz ayarlanabilir kelepçelerin adetlerinin tayin edilmesi, - Anahtar teslim proje hazırlanması ve tekliflendirilmesi.
Yeni projelerde (sıfır tesislerde) borulama montajı, difüzör ve paslanmaz bağlantı elemanlarının zemine sabitlenmesi, havuzların testleri ve devreye alınması gibi hizmetleri müşterilerimize sunuyoruz.
Aynı zamanda da bakım yapılan yıpranmış tesislerin daha verimli bir halde çalışabilmesi için montaj ekibimiz ile yerinde uygulamalar yapmaktayız. Yıpranmış ve tıkanmış borulama hattı kollektörlerinin temizlenmesi, boru içerisindeki çamurların su ile yumuşatılarak boruların içlerinin temizliğinin yapılması özellikle rehabilitasyon işlerinde çok önemlidir.
Rehabilitasyon (Bakım) durumlarında izlenecek adımlar;
1. Öncelikle lobtaki difüzörlerin hepsi sökülür.

2. Ardından her birinin yerine dişli kör tapa monte edilir. Sadece düşey borunun karşı tarafındaki, en sondaki kısımlara kör tapa takılmaz.

3. Ardından boruların içerisindeki çamurun yumuşaması için bütün difüzör lobuna su basılır.

4. Sonrasında düşey borudaki hava vanası aniden açılır ve kör tapa takılmayan en son kısımdan çamurlu suyun difüzör lobunun dışına çıkması sağlanır.

5. Bu yöntem ile gevşemeyen veya boruların içerisinde çıkmayan taşlaşmış çamurları kollektörlerden çıkartabilmek için kritik noktalarda ki borular kesilip, en yakınında ki priz kolye deliklerinden tazyikli su basılarak gevşemesi sağlanır.

6. Bu işlem boruların içerisinde çamur veya partikül maddeler kalmadığından emin olana kadar tekrarlanır.
7. Kesilen borular daha sonrasında kolay tamir kelepçeleri ile birbirlerine montajlanır.

8. Eski difüzörler yukarı çekilip, yeni difüzörler havuzlara indirilir.

9. Yeni difüzörler priz kolyelere monte edilir.

10. Yaklaşık 50-100 cm su alınarak difüzörler test edilir.
